Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen
Home Vereniging Informatie Getuigenissen Contact Ons steunen

17 november 2010: Tweede Internationale Dag van het Vroeggeboren Kind

2de Internationale Dag van het Vroeggeboren Kind

Te vroeg geboren kinderen vormen in België de grootste kinderpatiëntengroep. Hoewel 8,2% van alle baby's te vroeg geboren wordt, wordt verhoudingsgewijs zeer weinig aandacht geschonken aan deze kwetsbare kinderen. De impact van een vroeggeboorte is zeer groot, zowel op kind, ouders en maatschappij.

Net als vorig jaar worden op 17 november de vroeggeboren kinderen in de kijker geplaatst onder andere in Europa en de Verenigde Staten. Graag wil de VVOC ook dit jaar in België het initiatief nemen om zo veel mogelijk organisaties op te roepen om deel te nemen aan deze aktie. Immers hoe meer partijen zich laten horen hoe groter de kans dat er aandacht zal komen voor deze kleinste kinderen van onze maatschappij.

U kan ons helpen door bijvoorbeeld het initiatief te vermelden op websites, de perstekst te publiceren in nieuwsbrieven of tijdschriften, de poster op te hangen of zelf iets te organiseren... Graag vermelden we alle initiatieven ook op onze website.

De eerste editie was een groot succes met veel ouders die in de bloemetjes werden gezet en de nodige media-aandacht.. Wil u meer weten over de aktie van vorig jaar of bent u op zoek naar ideeën, kijk dan even hier.

De VVOC heeft een perstekst, posters en flyers voorzien en er zullen een paar mooie projecten gelanceerd worden. Bent u nieuwsgierig naar onze verdere plannen voor 17 november? Kom dan zeker op 17 november een kijkje nemen op onze website.

Persberichten: te lezen op 17 november

Lijst van aktiviteiten:

Steun ons gratis door je hier te registreren
Vrijwilligers gezocht
Actualiteit
Fotoreportage van Fie Vandevin