Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen
Home Vereniging Informatie Getuigenissen Contact Ons steunen

augustus 2010: Het gloednieuwe initiatief "Het Hippisch Zorgcentrum Heikenhof" te Meerhout wordt gestart.

Het Hippisch Zorgcentrum Heikenhof is gelegen in de landelijke Kempische gemeente Meerhout, en richt zich specifiek tot kinderen en volwassenen met een fysieke, mentale of meervoudige beperking, en tot kinderen uit kwetsbare bevolkingsgroepen. Aan hen bieden wij in een besloten en veilige omgeving diverse manieren aan om in contact te komen met paarden:

  • Aangepast paardrijden
  • Snoezelen met paarden
  • Grondwerk met paarden
  • Huifbedrijden (in ontwikkeling)
  • Koetstochten

Door een zeer gerichte aanpak en individuele begeleiding kan iedereen uitzoeken welke activiteit het beste bij hem/haar past.

Wij richten ons zowel op individuele kinderen/volwassenen met hun ouders of vaste begeleiders, als op groepen vanuit instellingen, scholen, voorzieningen, ...

In eerste instantie is de omgang met paarden recreatief en ontspannend, maar impliciet werkt dit ook therapeutisch: vertrouwen wordt opgebouwd, banden worden gesmeed, mogelijkheden worden ontdekt. Ouders of vaste begeleiders worden dan ook zoveel mogelijk actief betrokken, zodat ze als tripool samen met paard en ruiter op ontdekking kunnen gaan en een hecht team kunnen vormen. Bijkomend stimuleren wij echter ook de mogelijkheid om echt therapeutisch te werken met paarden, door het betrekken van de eigen therapeut (kinesist, logopedist, autitherapeut, fysiotherapeut, ...) bij de activiteiten.

Bekijk de folder op onze website

Meer info vind je ook op de website van Heikenhof.

Steun ons gratis door je hier te registreren
Vrijwilligers gezocht
Actualiteit
Fotoreportage van Fie Vandevin