Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen
Home Vereniging Informatie Getuigenissen Contact Ons steunen

4 april 2010: "Als je een prille zwangerschap verliest" - Bernard Spitz, Manu Keirse, Annemie Vandermeulen

Als je een prille zwangerschap verliest - Bernard Spitz, Manu Keirse, Annemie Vandermeulen

Uitgeverij Lannoo - 192 blz - 19,95 EUR - April 2010 - ISBN 9789020988413

Bijna een op de vier zwangerschappen eindigt in een miskraam. De impact ervan wordt door de buitenwereld echter vaak onderschat. Veel ouders hebben het namelijk moeilijk om hun verlies te verwerken. Want hoe rouw je om een kindje dat je nooit echt hebt gekend? En hoe ga je om met de angst dat het bij een volgende zwangerschap misschien weer fout kan gaan?

Dit unieke boek brengt de expertise van een vrouwenarts, een psycholoog en een sociaal verpleegkundige samen. Zij beantwoorden op een toegankelijke manier alle medische en psychologische vragen die met een miskraam gepaard gaan. Ook laten zij mensen aan het woord die hun ongeboren kind verloren hebben. Hun getuigenissen bieden lotgenoten herkenning, inzicht en steun.

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor vrouwen die werden geconfronteerd met het verlies van een prille zwangerschap en voor hun partners en familieleden. Zij vinden er informatie over wat er is gebeurd en hoe lotgenoten dit verlies hebben ervaren. Dit boek is ook bedoeld voor mensen die beroepshalve te maken hebben met ouders bij wie de zwangerschap vroegtijdig in een miskraam eindigde.

Dit boek is een herwerking van het in 2004 verschenen "Omgaan met een miskraam".

Bernard Spitz is een vooraanstaande vrouwenarts. Manu Keirse geniet grote bekendheid als klinisch psycholoog en auteur van veelgelezen boeken over omgaan met verlies en verdriet. Annemie Vandermeulen is sociaal verpleegkundige bij het Trefpunt Zelfhulp. Zij begeleidde vele vrouwen die een miskraam probeerden te verwerken.

Lees hier het interview met Manu Keirse verschenen in Libelle 24/3364 van 17 juni 2010 (met dank aan Libelle)

Steun ons gratis door je hier te registreren
Vrijwilligers gezocht
Actualiteit
Fotoreportage van Fie Vandevin