Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen
Home Vereniging Informatie Getuigenissen Contact Ons steunen

17 november 2009: Eerste Internationale Dag van het Vroeggeboren Kind.

Te vroeg geboren kinderen vormen in België de grootste kinderpatiëntengroep. Alhoewel 8,2% van alle baby's te vroeg geboren wordt, wordt verhoudingsgewijs zeer weinig aandacht geschonken aan deze kwetsbare kinderen. De impact van een vroeggeboorte op kind, ouders en maatschappij is immers zeer groot en veel van deze kinderen komen niet ongeschonden uit de strijd.

Samen met 17 andere Europese landen, en March of Dimes in de VS, vraagt de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (www.vvoc.be) op 17 november 2009 aandacht voor preterme kinderen. Ook wordt iedereen die van dichtbij of van veraf betrokken is bij deze kinderen opgeroepen om aan deze dag deel te nemen.

Ter gelegenheid van deze eerste dag van het vroeggeboren kind zal de VVOC zijn nieuwe huisstijl onthullen aan de pers. De website, folders en posters zullen in een nieuw kleedje gestoken worden. Er zullen infostanden opgezet worden in de grote ziekenhuizen. Ook zullen mensen zich gratis kunnen registreren op de website van de VVOC en zo de stem van ouders mee luider laten klinken. Immers hoe groter de groep die wordt vertegenwoordigd hoe meer kracht de vereniging heeft om de belangen van deze kleinste kinderen en hun ouders te behartigen.


  • Prof. H. Cammu, van het Studiecentrum Voor Perinatale Epidemiologie (SPE), schrijft voor de VVOC, ter gelegenheid van 17 november, een tekst over de cijfers rond vroeggeboorte in Vlaanderen: "Broos aan de start: prematuur geboren".
  • Steun onze aktie en geef de vereniging een stem door je gratis en zonder verplichtingen te registreren. Hoe groter de groep die we vertegenwoordigen hoe meer kracht we hebben als vereniging.
  • Onze perstekst vind je hier
  • De Eerste International Dag van het Vroeggeboren kind wordt reeds gesteund door heel wat organisaties, zie hier een lijst
  • Deense oudervereniging zet filmpje op YouTube voor Eerste Internationale Dag van het Vroeggeboren kind.
Steun ons gratis door je hier te registreren
Vrijwilligers gezocht
Actualiteit
Fotoreportage van Fie Vandevin