Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen
Home Vereniging Informatie Getuigenissen Contact Ons steunen

30 november 2009: Doctoraatsstudente uit Gent is dringend op zoek naar ouders van jonge prematuurtjes.

Ongeveer 8% van alle kinderen komen in België te vroeg ter wereld. Een aanzienlijke groep baby's die extra aandacht verdient. Leen De Schuymer (licentiate psychologie) volgt binnen haar doctoraatsonderzoek vroeggeboren baby's op gedurende de eerste helft van het eerste levensjaar.

Het doel van deze studie is het inzicht in de vroege ontwikkeling van vroeggeboren kinderen te verhogen. De studie houdt 3 huisbezoeken in rond de periode dat uw baby 2, 4 en 6 maanden wordt. Let wel: het gaat hier over de gecorrigeerde leeftijd, m.a.w. 2, 4 en 6 maanden na de verwachte bevallingsdatum. De onderzoekjes zijn niet pijnlijk van aard, en observeren de algemene en sociale ontwikkeling van uw baby.

Bent u voor de eerste maal mama geworden, en dit van een baby (of baby's in het geval van een meerling) die geboren is/zijn na een zwangerschapsduur tussen de 28 en 33 weken en heeft uw baby de gecorrigeerde leeftijd van 2 maanden nog niet bereikt, dan kan u steeds contact opnemen voor meer informatie met Leen De Schuymer (Leentje.DeSchuymer@UGent.be of 0486/95.74.71).

Alvast vriendelijk bedankt om deze oproep in overweging te nemen!

Steun ons gratis door je hier te registreren
Vrijwilligers gezocht
Actualiteit
Fotoreportage van Fie Vandevin