Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen
Home Vereniging Informatie Getuigenissen Contact Ons steunen

4 maart 2010: VVOC neemt deel aan het politieke rondetafelgesprek over prematuriteit georganiseerd door de volksvertegenwoordigers Yolande Avontroodt, Maya Detiège en Muriël Gerkens.

Op 4 maart 2010 organiseerden de volksvertegenwoordigers Yolande Avontroodt, Maya Detiège en Muriël Gerkens een rondetafelgesprek ivm prematuriteit. De VVOC werd uitgenodigd als gesprekspartner om de gezinnen te vertegenwoordigen.

Tijdens deze meeting sprak Professor Van Overmeire (Voorzitter Belgische Vereniging voor Neonatologie, Erasmus ziekenhuis, Brussel) over de complicaties en risico's op de gezondheid van prematuren. Dokter Kalenga (neonatoloog CHR, Namen) bracht een lezing over hoe deze complicaties en risico's kunnen voorkomen worden. Yannic Verhaest (bestuurslid VVOC) benadrukte in haar uiteenzetting het belang van een systematische, gespecialiseerde, multidisciplinaire opvolging van deze kinderen. Mirjam Beyers (voorzitster VVOC) bracht een aantal aangrijpende getuigenissen.

Naar aanleiding van dit overleg dienden Yolande Avontroodt, Maya Detiège en Muriël Gerkens een resolutievoorstel in waarin 3 dringende acties worden in de verf gezet: een goede registratie van prematuren, een systematische opvolgen van deze kinderen en preventie van bepaalde complicaties verhogen.

Een uitgebreider verslag volgt nog.

Steun ons gratis door je hier te registreren
Vrijwilligers gezocht
Actualiteit
Fotoreportage van Fie Vandevin