Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen
Home Vereniging Informatie Getuigenissen Contact Ons steunen
Beschikbare teksten
Folders
Referenties
Boeken
Gedichten
Nuttige adressen & links


Beschikbare teksten
Kraamhulp - GezinshulpEen baby die, al dan niet prematuur geboren, opgenomen wordt omwille van een medisch probleem, brengt heel wat zorgen met zich mee.

Eens het kind naar huis mag, is de belasting voor het gezin soms erg zwaar. Men kan dan beroep doen op hulp. Kraamzorg richt zich vooral op de zorg voor de baby, maar biedt ook huishoudelijke hulp. Ouders van een langdurig opgenomen kind kunnen hier meestal geen beroep op doen, gezien de hulp maar tot een korte periode na de geboorte kan geboden worden.Sommige diensten gaan tot maximum 10 dagen erna.

Expertisecentra kraamzorg:

www.debakermat.be
www.kraamvogel.be
www.zwangerenbevallen.be


Een vroedvrouw kan mits motivatie drie bezoeken doen bij vrouwen die langer dan 13 dagen bevallen zijn.

www.vlov.be


Gezinshulp kan steeds worden aangevraagd. Gezinshulp wordt georganiseerd vanuit o.a. mutualiteit, O.C.M.W., onafhankelijke diensten, KVLV, KAV, ... Men richt zich vooral op huishoudelijke taken; ook in de opvang van schoolgaande kinderen kan men voorzien. De hulp kan nu ook geboden worden buiten de kantooruren (vb. van 16u00 tot 19u00).
De prijs is afhankelijk van het inkomen en de gezinssamenstelling, maar elke dienst hanteert dezelfde schaal; de bijdrage situeert zich tussen 2,20 EUR en 13,8 EUR per uur.

De meeste mutualiteiten geven een tussenkomst in deze kosten. Er wordt rekening gehouden met hoog oplopende medische kosten. Men kan zich steeds vooraf over de juiste prijs bevragen.

Steun ons gratis door je hier te registreren
Vrijwilligers gezocht
Actualiteit
Fotoreportage van Fie Vandevin