Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen
Home Vereniging Informatie Getuigenissen Contact Ons steunen
Waarom een oudervereniging?
Missie
Werking
Wie zijn wij
Activiteiten
Huisstijl
Onze folder & poster


Huisstijl


Ter gelegenheid van de Eerste Internationale Dag van het Vroeggeboren Kind op 17 november 2009, heeft de VVOC aan grafisch ontwerpster Hanna Maes gevraagd een nieuwe huisstijl te ontwerpen.
Zij ontwierp het nieuwe logo van de VVOC en stak de folder, posters en website in een nieuw kleedje.Een korte toelichting van Hanna Maes
(www.madebyhanna.com)

Een logo is een visuele identificatie van de vereniging, het bedrijf of het individu die het draagt. Het geeft niet alleen weer wat de vereniging inhoudt, maar ook hoe het wil overkomen. Het verklapt een beetje van de inhoud, waardoor je meteen herkenbaar wordt. Een logo is niet alleen voor de grote bedrijven, het is zeker zo belangrijk voor een kleinere vereniging zoals de VVOC. Met een logo kan je uitpakken. Hoe klein je ook bent, het maakt je belangrijk. Door een eigen huisstijl te creëren die verzorgd is, schep je vertrouwen, maar ook aandacht. Hiermee wil de VVOC zeggen dat ze bestaan en door willen gaan, zodoende dat ze meerdere mensen kunnen bereiken en meer kunnen verwezenlijken!

Het logo is gebaseerd op een couveuse. De gaten van de couveuse zijn duidelijk te onderscheiden. Het kleine hartje vertegenwoordigt het kleine kindje, het grote hartje de ouders. Samen zijn ze er voor de baby. Samen verzorgen ze het en koesteren ze het. Het hartje is dan ook het symbool bij uitstek voor koesteren, verzorgen en houden van...

Het basisfont is Calibri. Dit font bevat bijna alle computer en kan dus bij bijna iedereen gelezen worden. Aangezien de website het belangrijkste uithangbord is, was het belangrijk om een font te kiezen dat iedereen op zijn computer heeft staan. Dit is dan ook doorgetrokken in de huisstijlvormgeving, zodoende dat de vormgeving ook door vrijwilligers gedaan kan worden en dat ze dan ook niet meteen een font moeten aankopen. Calibri is ook een mooi font met lieve rondingen, dit past dan weer bij het onderwerp.

De kleuren zijn specifiek gekozen naar gevoel. Zachtaardig, lief, rustig, ... Hoewel het krijgen van een te vroeg geboren baby een storm in het hoofd van de ouders kan teweegbrengen, is het de taak van VVOC om zacht en rustig over te komen.

Steun ons gratis door je hier te registreren
Vrijwilligers gezocht
Actualiteit
Fotoreportage van Fie Vandevin